10 Şubat 2012 Cuma

İyi şeyler de oluyor mu ki?

Ben kurtaran adamın, yanındakilerin şakalaşmalarında bile
" korkuyor "
diye izin vermediği anda dağıldım.

Oluyor iyi şeyler,olacak.

Biz burada iyiysek,oralarda da iyi birileri olacak.

Olmalı.


Every time you start to think there are no good people left, something happens that restores 
faith in humanity. 



Sebzeli Kabak Sote

Tek kelimeyle yummmmyyyyyyy.
Mis mis.Bi de hafif ki.Yapın yiyin teşekkür edeceksiniz :)

Yeşil soğanları doğruyoruz.(yıkadığımız yeşil soğanları yazıyoruz ya ne saçmalıyoruz anlamak mümkün değil.Hayır bu tereddüte düşeceğimiz bişi değil ki çamurlu mu yiyeceğiz neyse :/)
Yeşil soğanları,Yeşil acı bahçe biberi (2 adet ), kırmızı biberi (2 adet) ,kabakları (3 adet) doğruyoruz.
Yeşil soğanlara 2 diş doğranmış sarımsak,biberleri ekleyip kavuruyoruz.Üzerine küp doğranmış kabakları ekliyoruz yine kavuruyoruz. yarım fincan su ve dilediğimiz baharatları ekliyoruz,kısık ateşte 15 dk pişiriyoruz.Pişirme süresi ocağa göre değişecektir haliyle.Ocaktan almaya yakın toz nane ekliyoruz üzerine.Yoğurtla servis ediyoruz.Rejimde olmayanlar üzerine biberli yağ ekleyebilirler.Ben naneyi evde kurutuyorum çok daha lezzetli oluyor. Bitmiş halinin fotosunu çekmeyi unuttum,hatta çektiğim de foto değil videoymuş :/ Ama rengarenk eğlenceli bir sunumu var.Afiyetler olsun.



Kuzu gerdan

Ben yemem yazık ya dediğin bişeyi eşin isteyince eşşek gibi pişiriyomuşsun.
Yazık olm ya biz otla da beslenebiliriz ki :(
Benim sevgilim gerdan üstüne parmaklarıyla beslendi.Oldukça beğenildi ev halkı tarafından.Bense kapuska yedim.:/
Sadece zaman gerekiyor.Uğraştırıcı bir kısmı yok..
İyice yıkadığımız,taze çektiğimiz karabiber,kekik ve toz biberle geceden marine ettiğimiz gerdanları 1-2 çay bardağı su koyduğumuz düdüklü tenceremizin dibine diziyoruz.Sıfır yağ koyuyoruz zaten gerdan yeterince yağlı.Üstüne isterseniz soğan sarımsak dizebilirsiniz.Ben soğanları közlenmiş olarak servis edeceğimden bütün sarımsak ekledim.Zaten eriyorlar etin içine karışıyor lezzeti.Son olarak kapağını kapıyoruz ve ocağa koyuyoruz.Burada püf nokta en küçük ocağın ,en kısık atesinde pişirmek.Ortalama 2 saat kadar kısık ateste düdüklüde pişiriyoruz.Çıkan kokudan anlarsınız zaten piştiğini.
Ben yanına nar ekşili soslu közlenmiş soğan ve ızgara hellimlli yeşil salata ile servis ettim.Soğanları folyolayıp fırınlıyoruz.Salata bildiğimiz yeşil salata zaten, üzerine ızgara tavada sotelenen hellim peynirler ekleniyor o kadar. Kuzu eti sevenlere afiyet olsun.







P.S.:Suyunu kendiniz ayarlayın.Sonra aman yandı aman tuttu vay efendim 1 çay bardağı demiştin olmasın beybiler.

Fırında diet sebzeli tavuk

Gıdaklayabiliriz yakında evet.

Öncelikle karnıbaharları buharda haşlıyoruz.(çok yumuşak olmayacak)Bu arada yağsız ızgara tavada şerit şeklinde kestiğimiz tavuk gögüsleri,kabakları,sarımsakları ve kırmızı biberleri ayrı ayrı soteliyoruz.Sotelerken kırmızı toz biber ve kimyon ekleyebilirsiniz.Çöp şişe karnıbahar,tavuk,kabak ve kırmızı biber ve sarımsak şeklinde diziyoruz.220 derece fırında 15 -20 dakika fıırnlıyoruz.Çıkarınca üzerine light kaşar rendesi yapabilirsiniz.Ya da yoğurtla servis edebilirsiniz.Afiyet olsun beybiler.