Ben yemem yazık ya dediğin bişeyi eşin isteyince eşşek gibi pişiriyomuşsun.
Yazık olm ya biz otla da beslenebiliriz ki :(
Benim sevgilim gerdan üstüne parmaklarıyla beslendi.Oldukça beğenildi ev halkı tarafından.Bense kapuska yedim.:/
Sadece zaman gerekiyor.Uğraştırıcı bir kısmı yok..
İyice yıkadığımız,taze çektiğimiz karabiber,kekik ve toz biberle geceden marine ettiğimiz gerdanları 1-2 çay bardağı su koyduğumuz düdüklü tenceremizin dibine diziyoruz.Sıfır yağ koyuyoruz zaten gerdan yeterince yağlı.Üstüne isterseniz soğan sarımsak dizebilirsiniz.Ben soğanları közlenmiş olarak servis edeceğimden bütün sarımsak ekledim.Zaten eriyorlar etin içine karışıyor lezzeti.Son olarak kapağını kapıyoruz ve ocağa koyuyoruz.Burada püf nokta en küçük ocağın ,en kısık atesinde pişirmek.Ortalama 2 saat kadar kısık ateste düdüklüde pişiriyoruz.Çıkan kokudan anlarsınız zaten piştiğini.
Ben yanına nar ekşili soslu közlenmiş soğan ve ızgara hellimlli yeşil salata ile servis ettim.Soğanları folyolayıp fırınlıyoruz.Salata bildiğimiz yeşil salata zaten, üzerine ızgara tavada sotelenen hellim peynirler ekleniyor o kadar. Kuzu eti sevenlere afiyet olsun.
P.S.:Suyunu kendiniz ayarlayın.Sonra aman yandı aman tuttu vay efendim 1 çay bardağı demiştin olmasın beybiler.