13 Ocak 2011 Perşembe

Hasdal ve barınak vahşetleri..



Aslında hiç önemli değil barınağın "Hasdal" olup olmadığı.Aslında buranın bir barınak olup olması bile önemli değil.Türkiye'de yaşanıp yaşanmadığı bile önemli değil konunun özüne inince.
Vicdanıdır hukuku insanın;terazisi,tartısı.Merhametidir insanlığı.
İlk değil biliyorum,son olmayacağını da.
Hayvan sevmeyen bir mahlukat nasıl baytar olur ?
Kısırlaştırıyorum diye doğrayarak o yavruları nasıl sağa sola savurur ?
Bunu gören bir insan(!) nasıl kayıtsız kalır?
Bilmiyorum.Aklım,mantığım,vicdanım almıyor.


Bugün barınaklarda ve belediyenin sağladığı kaynaklarla yapılan kısırlaştırmalar sonu "öldürülmeyen"köpek sayısı %10.Bunlarda ormanların ücra köşelerine atılıp üremeden ölümü bekliyorlar zaten.
Sokaklarda yaşayıp belediye tarafından "zehirli etle beslenen" yavrulardan bahsetmiyorum bile.
Bana tuhaf gelen topluma bunun normal gelmesi.Bir avuç anormalden olmaksa gurur verici.
Aşağıda bir video linki yayınlayacağım.
Ben 40. saniyeden sonrasını izleyemedim.Siz de izleyebilir misiniz yine bilmiyorum.


Tek söylemek istediğim bu ülke de böyle gerçeklerin de olduğu ve kayıtsız kalmanın yapacağımız en büyük kötülük olduğu.
Evimizde en iyi mamalarla besleyip,en iyi veterinerlere götürdüğümüz canlarımızla veya bunları yazmakla gerçek hayvansever olamıyoruz.(Benden çok daha aktif bu canlara ömrünü adamış arkadaşlarım var ki onlara saygım sevgim sonsuz)
Bunu okuyan kişilerden biri bile duyarlılık gösterse benim için kar olacak, ben iç acımla bu yazıyı yazarken sadece buna inanıyorum.




Belediyeden şuan için bir tepki,bir açıklama yok.
İçki yasaklarının gündemde olduğu; ilkokulda ki çocuklarımızın aralarına 45 cm mesafe konulduğu,çocuğa silah verilirken ,insana değerin verilmediği;toprakların parsel parsel özelleştirme adıyla satıldığı;öğrencilere terörist muamelesi yapılırken;asıl teröristin vergilerimizle beslendiği tuhaf bir noktadayız.Kendimizi kimlere beğendireceğimizi şaşırmış durumdayız memleket olarak.Yakın takipte olduğumuz İran'da da yeni kanunlar uygulanmaya başlamış.Hayvan beslemek yasak ve dısarda dolaştırırken görülürlerse  hayvanın tüfekle görevliler tarafından vurulması yasal. Bu "gelişmiş" kanunları yakında bizde de meşrulaştırılırsa şaşırmayın sakın.İnce ince nakışlanıyor bütün hedefler.

Neresinden tutsam elimde kalıyor mevzu.Anlayan anlamıştır zaten ne söylemek istediğimi.Sizden ricam eğer okuyorsanız tepkinizi esirgemeyin.

Bir kelebeğin kanat hareketinin yüzlerce kilometre ötede bir kasırga başlatabileceğine inanlardanım hala.Belki tepkisel etkimiz sandığımızdan çok daha kuvvetli olabilir.
Sevgiler.


http://www.facebook.com/video/video.php?v=144278505629683&oid=117344904983974&comments  (+18)




Aşağıda da yanında rakısı ve köpeğiyle bu ülkeyi kurtaran Ulu Önderim.Ah Atam kemiklerin sızlıyordur eminim.







Fotograflar evcilshop.com'dan alıntıdır.

3 yorum:

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Of of off!Onca yoksul insan varken neden mi hayvan bakıyorum,neden mi işkencede insanlar ölürken hayvanlara yapılan eziyete katlanamıyorum ben...Şundan ki bu gün hayvana kıyan yarın sana kıyar hiç acımadan...Hasbelkader veteriner olmuş bu caniler geceleri rahat uyuyabiliyor mu,çocuklarının gözlerinde masum hayvancıkların çaresiz yakarışlarını göremiyorlar mı acaba?

Sémy dedi ki...

Hiç zannetmiyorum hiç.
Bana da bu gönderilerime birazda insanlara önem versen şeklinde tepkiler geliyor.Herkes insana yardım ederse bu muhtaçlara kim yardım edecek.Nasıl allah korkusu onu da anlamıyorum.Allahın verdiği canı sebepsiz almak günah değil miydi?

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Ben seyredemedim,bunu yapanların içine ALLAHIM vicdan merhamet versin.