31 Ekim 2013 Perşembe

Bir seneyi geride bırakırken...

Bir günü daha bitirdik aşklarım...
Bir seneyi geride bırakıyoruz.İçine 30 senede sıgdıramadığım tüm gerçek hayatı sıgdırdıgım bir seneyi.
Düşününce titriyorum.Bu kadar mutlulugu hak edecek ne yaptıgımı düşünüyorum coğu zaman.
Kırdığım kalplerden içten içe özür diliyorum.Rabbime layık bir kul olmaya calısıyorum.Siz emanetlerine elimden geldiğince bakmaya..
Her gece o günü düşünerek uyuyorum.Anıları, kokuları hafızama kazınsın diye tekrar ediyorum.Olgunlaşırken gençleşiyorum.
Seviyorum...Seversin elbet evlat bu ,ben severken size tercihlerinize saygı duymayı öğreniyorum.
Kabıma sıgamazken,yalnızlıga bu kadar aşıkken bir başka odadan varlıgınızı özlüyorum. Eksik parçalarımı buldum biliyorum. Şükrediyorum,herzamankinden çok şükrediyorum.
Güçleniyorum.
Bildiğim herşeyi unutup en bastan öğreniyorum.Hayatı hiç yasanmamış gibi yeniden inşaa ediyorum.
Yoruluyorum.Her gece bu yorgunluğa şükrediyorum.
Korkuyorum.Ucu size dokunan herseyden ölesiye korkuyorum.
Hayallerimin bir bir gerçek oldugu mevsimler geçiyor.Her mevsimi bir öncekinden daha çok seviyorum.Anılar biriktirmeme sebep oldukları için en çok.
Bu alkolsüz sarhoşlugun keyfine varıyorum.
Dünyanın en güzel fotografını izliyorum.İçine girip rol çalıyorum.
İkiz olmak bu dünyaya şanslı doğuş sebebiniz.Boşluktan kendinizi bıraktıgınızda arkanızda oldugundan emin oldugunuz biri sizin hayatınızda hep olacak.Sizin kendinizi güçlü hissetme sebebiniz, benim gözümün arkada kalmama sebebim olacak.
Büyüyün muffinlerim büyüyün...Ne çok öğreteceklerim,anlatacaklarım var size.Okuyacak masallarım var,katlayacagımız kağıtlar,çekilecek fotograflar,gidilecek uzaklar... "aman anne" diyeceğiniz mektuplarınız var anı kutularınızda saklanan.
Şu kapıdan girişleriniz var, boyunuz boyumu geçmiş ..
Gidişleriniz var, kalbimi şimdiden çarptıran.

Bir seneyi geride bırakırken ben kendime en çok sizi diliyorum.
Hiç bir şey olmayın ama mutlu insan olun aşklarım. Doğru bildiğinin arkasında duran,güçlü insanlar olun.
Neye istiyorsanız ona inanın ama inançlı olun,sanılanın aksine inanmak size bütün kapıları açacaktır.Duanın ferahlığını kendinizden esirgemeyin.Şükredin sınanırken bile rabbin sizi gördüğünü bilin şükredin.
Merhametli olun.Karma bu hayatta basımıza gelen herseydir.
Cömert olun,yoklugu bilin,varlıkla şımarmayın.Hayatta insanın basına en çok gelmez sandıkları gelir.
Kendinize güvenin ama egoya yenilmeyin,bu yürümeyi bilmeden düşmek gibidir.Kalkmak için hep birine ihtiyac duyarsın.Siz tek basınıza kalkmayı bilin.
Acıtmayın.Hiçbir canlıyı, hiçbir kosulda.
Derin sevdalara düşün,aşık olmaktan,canınızın yanmasından korkmayın.Canı yanacak kadar sevmeden geçen bir hayat eksik yasanmıştır canlarım.
Özgür olun, alabildiğine özgür.
Her gece bir kez gökyüzüne bakmayı unutmayın.Bu size dengeyi getirecektir.Kendimizi kocaman görürken,aslında koca evrende nasıl da küçüçük oldugumuzu... Ve o küçücük halinizle neler yapabildiğinizi hatırlayıp kendinizle bir kez daha gurur duyun.
Yaşama sıkıca tutunun her yeni günde bir kez daha.
Bunlar da sizin için dilediklerim.
Hı unutmadan ananızı cok sevin cocugum.Bu kucaga her sıgınısınızda, gözümde bebek kokunuzla ilk karsılasmamızda ki kadar saf olacağınızı unutmayın.
Ömrüm yettiğince.
Seviyorum mucizelerim sizi.



15 yorum:

Bal Yanağın Hikayesi dedi ki...

Şimdi gece gece karanlıkta Lina'yı uyutuyor olmasaydım sana tüylerimin resmini çekecektim hepsi ayakta..Diken dikenim...

Evlat insanın içini cızz ettiriyor dimi ...Acısı ile tatlısı ile felaket lezzetli bir şey dünyalara değişmezsin bir saç telini dimi?

Hele ki o zorluklar sonrası elde etmek yok mu daha çok kıymet bildiren rabbim seni ve aileni en çok da güzel bebeklerini korusun..Ve tabi ki lokumu da...

hep mutlu ve sağlıklı ol Senem ya hak ettiğine tüm kalbimle inanıyorum..

Ağlattın

Sémy dedi ki...

Canım Mervem bu annelik hadisesi bizi beylik laflar ettirecek kadar büyüttü galiba :) iyi ki varsın iyi ki bu güçlü kadın benim hayatımda seni de Lina

Sémy dedi ki...

Eksik gelmiş yazdıgım seni de lina'mı da cok seviyorum bütün mor kalpler sizin olsun 💜💜💜💜

Adsız dedi ki...

Iyi geceler senem; bugune kadar blogu kac kere okudum kac kere tekrar tekrar ayni satirlara agladim bilmiyorum. Cok guclu bir annesin ve ornek aldigim en guzel yaninda bu. Bazen icimde kalan seylere tercuman oluyorsun hah diyorum tamda bu iste soylemek istedigim nasil bildide yazdi yine . Allah hic birzaman muffinlerden ve onlarin sevgisinden mahrum birakmasin seni. ( hollandada yasayan bir erkek annesi )

annesiningülü dedi ki...

allah ayırmasın tüm evlatları annelerinden
ve annelerine onların ayakta durup kendini kurtarabildiği günleri göstersin.

Tuten dedi ki...

bir yazı yaz da ben o sabah aglamayayım olur mu :) Öper,im güzel yüreklim hakikatli arkadaşım

mavigülücük dedi ki...

henüz anne olmasam da,ileride anne olduğumda senin gibi anne olabilmeyi isterim.enerjin,ilgin bir tarafa en önemlisi ve en anlamlısı o taşıdığın güzel yürekle çocuklarını yetiştirmen.eminim onlar da senin gibi güzel yürekli anne -baba olacaklar.onların üzüntüsünü hiçbir zaman yaşamaman dileğiyle,gözyaşlarının sebebi hep mutluluk ve gurur olsun ..

Sémy dedi ki...

Cansın tütüm can 💜

Adsız dedi ki...

Ah be senem ne yaptın sen.ağlattın ya ağlattın.mükemmel anne,mükemmel duygular,mükemmel özen,mükemmel eş,mükemmel insan...ne tatlısın ne de herşeysin ya herşey saçmalıyorum biliyorum o kadar hoşuma gitti ki yazdıkların herşeyi hakediyorsun herşeyi:):)diyecek söz bulamıyorum sana başka da anla nolur:):)
Allah sana o iki güzellikle yaşayacağın çok ama çokkk sağlıklı ve uzun yıllar versin ve herşeylerini doya doya yaşa ve gör inşallah
Gülşahbbb
Buğu Bade
Baha
Bahadır

Unknown dedi ki...

Şu saatte tesadüfen rastladım bloğunuza... Tüm postlarınızı okudum, bir solukta... Ve hemen uyuyan oğlumun yanına koştum.. Şükür dedim yalvardım Rabb'ime .., dua ettim tüm çaresizlere ve sizin gibi güçlü inançlı insanların varlığı ile mucizevi olan dururümunuzun örnek alınmasını diledim.. Rabbim evlâtlarımıza sınamasın bizi ve hepimizin yardımcısı olsun.. Siz iyi bir anne iyi bir annesiniz.. Hak ettiğiniz mutluluk hep sizinle olsun...

LoLLa dedi ki...

ve aglatan satirlar,
sanki kendi annem yazmis gibi hickiriklara sevince bogan satirlar..

yuzunuz hep gulsun, bebeklerinizin ayagina tas degmesin, nazarlardan korusun Allah..

ps: annesi yaninda olmasina ragmen ozleyen bir kizCocugu .)

Unknown dedi ki...

İnstagramda beni neden engellediğinizi öğrenebilirmiyim?? En son yılbası çekiliş sonucunuzu bekliyordum ve engellendiğimi farkettim.. glshgemici..

Aycan dedi ki...

Ya sen neler yaşamışsın sen ve o güzel yüreğin ile ne kadar güçlüsün igden takip etsemde ilk kez okudum blogu ve allah sağlıklarını ve iyi günlerini göstersin hem kuzucukların hemde bizlerin o koca yüreğine sığdırdığın onca güzel şey için öperim hepinizi iyiki tanımışım seni diyorum uzaktanda olsa

Aycan dedi ki...

Sen neler yaşamışsın güzel yürekli insan igden takip etsemde ilk defa okudum blogunu allahım kuzucukların sağlıklı ve iyi günlerini göstersin bizlere ve tabiki bizlerinde onlara o koca yüreğinden öpüyorum güçlü kadın iyi tanımışım seni uzaktanda olsa iyiki

Unknown dedi ki...

Siz nasıl bi kadınmışsınız nasıl güçlü nasıl güzel bi insansınız...