4 Mayıs 2013 Cumartesi

Yol ayrımı

Hulki hocanın operasyon kararından sonra,yeniden emg çektirmeye Prof.Jale Yazıcı 'ya gittik.
Gözüme kadar soktukları her iğnede muffinlerimi düşündüm.Her iğnede bu Efe'min öpücüğü , bu Lorin'imin öpücüğü diyerek bitirdim o emgyi. Nasıl bu kadar metanetlisin dediklerinde içimden gülümsedim.
Ta ki Jale Hanım "meslek hayatımda gördüğüm en inatçı paralizelerden biri bu, iyileşmesi mucize olacaktır.Çok üzgünüm, acilen operasyon geçirmen şart" diyene kadar.
Bu benim kapanan son kapımdı.
Küçücük bebeklerimi yalnız bırakmam...Sütten kesmem... Anasız , babasız bırakmam gerekiyordu.
En ihtiyaçları olduğu dönemde yanlarında olmayacaktım,en hatırlamam gereken zamanda onları uzaktan izleyecektim.Sonucunun ne olacagını bilmediğimiz bir sürü ameliyattan nasıl çıkacağım bile belli değildi.
Bu sıkıntılarımı paylaştığım çok sevgili(!) bir prof cerrah "evlatların ilerde - keşke olsaymış- diye düşünebilirler,şansını dene " demişti. Yine aynı dr " moralini çok yüksek gördüm, hayret." demişti.
Canım teyzem.Bütün dr görüşmelerimde yanımızdaydı.Bu görüşmeden çıktıgımızda "teyze ben galiba gerçekten çaresiz haldeyim, baksana bütün hocalar halime değil ,moralime şaşıyor." demiştim.
Bütün ailem,sevgilim de benim kadar çaresizdi.
Durumu bilen herkes dört yandan yeni yollar araştırıyordu.

Sayısız dra gitmiştik.
Karar vermem gerekiyordu...
İstemiyordum.İstemiyordum...

İçimden bir ses beklemem gerektiğini söylüyordu.Ama beklersem ameliyatı olacak süreci kaybedecektim ve sinir transferi şansım tamamen bitecekti.
Bu bahsettikleri ameliyat 10 küsür saatlik bir operasyon.Kafanızın 4te 3ünü kazıyıp,kafa tasınızı kulak arkasından beyinciğe kadar açıp,sinir zarlarını soyup ,orada oluşan problemin cinsine göre ya dilden aldıkları sinirlere bacaktan aldıkları kası transfer ediyolar ve/ve ya ödemi giderici bi kompres işlemiyle tamamlıyorlardı.
Micronun da micro cerrahisi.En ufak bir hata kabul etmeyen.
Kısa süreli bekleme için bile şartlar vardı.En en önemlisi gözüm kırpma refleksini yitirdiği, kendini koruyamadıgı için tehlikedeydi, kör olabilirdim.Bu süreçte gözümü komple dikebilirlerdi ya da göz kapagıma altın bir platin takıp ağırlık yapabilirlerdi.Ağzı da askıya almaları gerekiyordu.Kasların işlevsizleşmesi tedavi sürecini olumsuz etkileyecekti.
Sırf bu kadarı bile 3-4 farklı operasyon demekti,sonrasında olusabilecek komplikasyonları söylemiyorum bile.

Günlerce tartıştık,düşündük,görüştük.
Kararımı vermiştim.Sadece desteğe ihtiyacım vardı.Operasyon istemiyordum.Kendimi bu illeti yenebileceğime inandırmıştım.Nasıl olacaktı bilmiyorum ama koşulsuz inanıyordum.Çevremi de inandırmaya ihtiyacım vardı.
Bu süreçte sevgilim ve ailem dısında en büyük desteği canım dostum Oya'mdan gördüm.
Mesleği gereği de geliştirdiği olaganüstü araştırma yeteneğini benim için seferber etti.Ulaştığımız sonuclar tam da benim inanmak istediğim cinstendi.Ufacık da olsa bir umut ısıgı süzmesi dünyama yanmıstı.
Burada devreye Emel ve Fazilet girdi.Beni benzer dertlerden muzdarip ünlü bir sanatçımızın Gata'da ki sıra dışı hocasıyla görüştürdüler.Frekansımız tuttu ya da adam bana çaresizliğime acıdı bilmiyorum.Alternatif fizik tedavi yöntemlerinden bahsetti.Bu işte sözde işin piri Amerikan Hastanesinde Önder Çerezci ile görüştük bir fizik tedavi programı yazdı.
Ertesi gün başladım.Sonuç çok büyük bir hayal kırıklıgı.Artık bütün gardlarım inmişti.Nörologumun "boşuna çabalıyorsun" sözleri kulağımda çınlıyordu.En başından beri ilk kez pes etmiştim.
Annemi arayıp vazgeçtiğimi söylemek için telefonumu elime aldığımda ,Yurda'nın mesajını gördüm.Benzer bir olayı arkadaşının da yaşadığını onu aramamı daha önce de söylemişti ama bir türlü ulaşamamıştık Burçin'cimle birbirimize.

"Çözülme noktası"

"Sakın moralini bozma kapa kulaklarını herkese " dedi Burçin telefonu kaparken.
Canım benim.İnanılmaz bir güç vermişti konuşmamız.Hemen ertesi gün buluştuk Ersan,Burçin,ben.
therapy art  Semra ablayla o gün tanıştık.Birbirimize güvenmeye ve bu işi başaracağımıza söz verdik.Uzun bir yol vardı önümüzde..İnanıyordum.İnanıyorduk.
Kendime söz vermiştim muffinlerimin 1 yaş dogum günlerinde agzım kulaklarımda fotolarım olacaktı çocuklarıma armağan..
Tedavinin detayını vermek istemiyorum ama Burçin'in dişini çatlatacak şiddette elektirik aldığımızı söylemem yeterli sanırım.:)
Her gün gittiğim tedavi de bebeklerimi bir dk yalnız bırakmayan 2. annem Semra annemin hakkını asla ödeyemem.Allah bin kez razı olsun.
Ve 2 ay sonra..

"Sanki"
"Ersan suratımda ufak bir karıncalanma hissettim sanki..."
Burçini aradım herkesten önce "suratımda ufak bir karıncalanma hissettim sanki?? "
Bir 20 dk sonra mutfaktaydık,Ersana bişeyler anlatıyordum.
Kilitlendi benim canım sevgilim."Du-du - dudağının kenarı oynuyo galiba "dedi.
"Bende bişi hissettim" dedim.Titriyordum.
Aynaya koştuk görünürde bişey yoktu.Yarım saat sonra karıncalanma hissini yeniden duydum yüzümde.
Kardeşim geldi.Üçümüz aynı anda yeniden milimetrik o kıpırtıyı gördük.
Ersan'ı hayatımda 2. kez ağlarken gördüm.
Sevgilim...Her zorda yanımda olan en kıymetlim,ilk şükür sebebim.
Sevinçle açtığım telefon sayısını hatırlamıyorum.

"Bugün"
O günden sonra kıpırdanmalar hızlandı.
Drlara göre mucize,bana göre inanç ve pes etmeme.
Tamamen geçmedi ama geçecek.Ne derler.."Umut iyi bir şeydir ve iyi şeyler ölmez.."
Gözümü tamamen kapayabiliyorum.Gülümseyebiliyorum :)
Biliyorum,inanıyorum.Rabbimin bu derdi bana iyi bir yol olarak verdiğine..


"İyi ki"
İyi ki güçlü annemin , güçlü kızıyım.
İyi ki Ersan'ın hayatının diğer yarısıyım.
İyi ki kocaman bir ailenin sahibiyim.
İyi ki Burçin'in,Yurda'nın,Fazilet'in,Emel'in,Oya'nın arkadaşıyım.
İyi ki Semra Ablayla yollarımız kesişti.
İyi ki bu yazıyı yazabilecek gücü buldum kendimde sonunda..
İyi ki bu yazıyı bitirirken gözümden yaş gelebiliyor,yüzüm tebessüm edebiliyor.

İyi ki bu benim başıma geldi.
Kul kendi kaderini yaratamazmış ya Rabbim beni sına, sına ki senin şerrine de- hayrına da aynı sabrı şükrü göstereyim, mükafatını evlatlarımdan göreyim.

Şükür yarabbim.
Şükür.






20 yorum:

Bir Ruh Yolculuğu dedi ki...

Yaa çok etkilendim gece gece ağladımmm,karnımda oğlum bile tekme atıp tepki verdi... Çok geçmiş olsun ve güpgüzel günler sizin olsun inşallah :) Herşey dilediğinizce olsun :)

kevserg dedi ki...

Sen ne guzel bi insansın rabbimin sinavlari cetindir sen ne guzel bi sinav vermissin. Evlatlarini sana seni evlatlarina bagislasin allah :'( okurken aglamamak elde değil yasamasi nasil zordu orasini sen bilirsin en çok iyi ki yazmışsın bunlari

Adsız dedi ki...

Allah sana bol bol şifa versin inşallah.ağlattın beni gene...
Duygu

Tuten dedi ki...

Ben seni çok seviyorum

Mathilda dedi ki...

asıl ben iyi ki senin arkadaşınım, iyi ki varsın iyi ki...

Adsız dedi ki...

derya:bu mutlu sona bayıldım.rabbim gönlünüze göre versin her şeyi

simple present tense dedi ki...

Ne zor günler atlatmışsın canım.şükür ki o sürüncemede kalan günler geçmiş.verdiğin kararın olumlu sonuçlarını görüp yüzünüz gülmüş.allah bi daha yaşatmasın inşallah hep mutlu ol evlatlarınla eşinle dostunla

merrapunzel dedi ki...

Geçmiş olsun..Benimde 6 aylık bir kızım var..Erken doğum riskinden dolayı 15 gün hiç kıpırdamadan hergün serumlarla hastanede yattım..İnsan daha bir kırılgan oluyor hamileyken bende bebeğim için sabrettim çok ağladım çok üzüldüm ama şimdi o yanımdaya hatırlamıyorum bile o günelri..Allah verdiği güzel şeyler karşısında sınarmış kullarını..Tekrar geçmiş olsun ınstagramdan da takip ediyorum Allah sağlıklı sıhhatli huzurla büyütmeyi nasip etsin bebişlerini..:)

tcingi dedi ki...

Canım benim... Başına gelenleri, hiç bilmeden, ig'den azıcık tanıdığım halinle bile seni çok seviyordum. Hani bazı insanları uzaktan da olsa niyeyese ayrı bir seversin ya... işte öyle..bu yazdıklarını okuyunca, bir de hayran oldum sana. gücüne... inancına...sonra şükrettim, önce senin için, evlatların için. sonra kendim için, kızım için. Allahım daha büyük zorluklar yaşatmasın inşallah. Yaşadığınız en büyük zorluk bu olsun, o da geçmiş gitmiş olsun...

tugba.sayan dedi ki...

sizin gözlerinizden akan yaşlar benim gözümden de süzüldü an itibariyle... sabrınıza,sevginize,inancınıza en önemlisiii size hayran oldum... Allahım yüzünüzden GÜLÜMSEMEYİ, kocaman gönlünüzden SEVGİYİ eksiltmesin. evlatlarınızın ve sizin İG den takibindeyim. bu yazıyı tesadüfen okudum. bir evlat sahibi olarak neden tanımadığım bir insanın her hareketini takip ettiğimi şimdi daha iyi anladım.. resimlerden fışkıran sevgi ve pozitifliğiniz için teşekkürler... sevgiyle kalın tsayan

tugba.sayan dedi ki...

sizin gözlerinizden akan yaşlar benim gözümden de süzüldü an itibariyle... sabrınıza,sevginize,inancınıza en önemlisiii size hayran oldum... Allahım yüzünüzden GÜLÜMSEMEYİ, kocaman gönlünüzden SEVGİYİ eksiltmesin. evlatlarınızın ve sizin İG den takibindeyim. bu yazıyı tesadüfen okudum. bir evlat sahibi olarak neden tanımadığım bir insanın her hareketini takip ettiğimi şimdi daha iyi anladım.. resimlerden fışkıran sevgi ve pozitifliğiniz için teşekkürler... sevgiyle kalın tsayan

cicibebe dedi ki...

Muffinleri ve ailenizi uzun zamandır instagramda takip ediyorum ama bloğunuza bakmamıştım. Ara sıra kötü kalpli kötü insanların fiziksel acıdan rencide edici bazi saldırılarını genel bir görünüş sanmiştim ki cok samimi söylüyorum birileri bir su yazdikca tekrar tekrar dönüp fotograflara bakıyorum bariz hiçbir sey gormedim :s benim gözümde hep cok guzel bir bayan oldunuz, hep cok guzel bebeklere sahip cok tatlı bir anne oldunuz. Hep cok cici bir aile oldunuz. Zaman zaman sevgilime de açıp muffinleri izlettigim oldu. Ama gözlerim dolarak okuduğum bu hikayeden sonra size saygım bir kez daha arttı. Annelik, inanç, umut...

cicibebe dedi ki...

Unuttuğum ve/veya hic tatmadigim birçok duygu yeniden anlam kazandı gözümde. Ertelediğim, pes ettigim hayati isler canlandı bir bir.. Kötü günler geride kalsın, ailenizle birlikte hep cok mutlu olun ve ağız dolusu gülücükler sacın.. Sevgiler :)

annesiningülü dedi ki...

çok şükür dedim sizin için

Nagehan dedi ki...

Sonunun iyi bittiğine öyle sevindim ki! İnancınız için tebrik ederim sizi, Allah herkese zor günlerinde bu kadar inançlı kalabilmeyi nasip etsin. Muffinler de bu kadar güçlü olsunlar :)

Unknown dedi ki...

Sen bir çok insana şükürü , azmi , sevgiyi en güzel ve doğal haliyle yaşatansın ... Rabbim hepinizi korusun

Unknown dedi ki...

Sen insanlara , şükürü, azmi, sevgiyi en güzel ve doğal şekilde yaşatan muhteşem bir annesin ... Allah sizi hep korusun ...

Adsız dedi ki...

Gücünüze hayran oldum. Takip ettiğim kadarıyla anneliginize hayrandim zaten. Allah bir daha yasatmasin muffinlerinizle hep mutlu olun sağlıklı yıllar olsun önünüzde :)

escapist pudisse dedi ki...

instagramda seni çok sevmiş biri olarak, daha yeni okuyorum blogunu. sabahtan beri baştan sona tüm yayınlarını okudum. yaşadıklarını geç de olsa yazabilmek nasıl bir sabırdır? tüm bu zorluklara karşı şükür edebilmek, evlatların için duadan ayrılmamak..tebrik ve takdir ediyorum senem seni. Gözümde 100 kat daha ulvileştin. sana demiştim ya ankarada olsan hep seninle görüşmek isterim, seninle dost olabilmek isterim diye,şimdi iliklerime kadar yaşadım bu hissi. Bu gibi durumlarda metanetli kalamaz çoğu insan. Şükür kelimesi dillerinden çıkamaz. Dualarla inancınla yenmişsin sen bu işi. Allahım evlatlarına bağışlamış. Ne mutlu son! Ne olur nazarlar gelmesin o güzel ailene. Hep dua et. benim dualarım hepimiz için, allahım bizi evlatlarımıza bağışlasın.
seda

kedidirkedi dedi ki...

Merhaba. Öncelikle cok gecmis olsun diyorum. Allah bir daha yasatmasin. Hikayenizi okudum, size hic hiperbarik oksijen tedavisi onermediler mi acaba? Yuz felci hbot endikasyonudur. Gata da basinc odasi var. Gittiginiz dr. Bu konuda bir sey demedi mi merak ettim.