24 Temmuz 2012 Salı

Yeni bir başlangıç..

Nereden başlayacagımı bilmediğimden bu kadar ayrı düştük belki de..
Şimdi de pek bildiğim söylenemez ama bi yerden başlamak gerekiyor.
Planlarımız dahilinde bir bebek sahibi olmak vardı.Zaman zaman şiddetlenen,zaman zaman seneye olsun,yazı geçirelim,biraz daha bekleyelim dedirten.
Halbuki bilmiyormuşuz ki biz değil , kendileri istediği zaman geliyormuş o mucizevi an.

"Fobi deyip geçmeyin"


Utanarak en cahil insanların bile mantıkla düşünüp yenmeye çalışacağı inanılmaz bir jinekolog fobim var"dı".Hala her gidişimde dizlerim titriyor.Defalarca kapısından dönmüşlüğüm,yok yapamıycam deyip muayene odasından çıkmışlığım vardır.
Daha fazla direnmemin imkansız olduğu bir döneme girmiştim,hem çocuğumuz olmayacak endişesi taşıyıp,hem kimseye çaktırmamaya çalışıyordum.Simo ve Oya hariç :) Bunun dısında artık çocuk olmadığımı,genetik kanser riski tasıdığımı sık sık kendime hatırlatıyordum.
O güne kadar bu fobimden haberdar olmayan kardeşim,annem ve ablam öğrenir öğrenmez Ersan'la iş birliği içerisinde bir randevu almışlar.Annemin boyle alaturka huyları asla olmasa da artık sağlığım için nası endişe ettiyse bu randevu için bana yemin ettirdi.Ve bütün kaçış yollarımı kapadı.
Prof.Dr.Engin Oral'ın muayenehanesinden içeri girene kadar Ersan'ın sıkmaktan kolunu morartmışım farkında değilim.Garibim de" ne yapacaklar karıma acaba içerde,canı çıksa sesi çıkmayan kadın tirtir titriyo" diye düşünüyormuş.
Engin Hoca'ya daha önce hiç muayene olmadığımı söylediğimde ki bakışı gördüğümde nasıl utandığımı anlatamam. Kızım Senem içerde bayılsan da , kussan da sık dişini gerçekten yanlış yoldasın dedim.
O safhayı atlattık zor olsada.Simir testi ve gerekli taramalar,kan testleri ölçümler yapıldı.Sanırım drum bu bi daha gelmez korkusuyla ne geliyorsa aklına uyguladı. :) Muayene sonrası ben korkularımı anlattım,o çözümlerimizi.Çok sağlıklı olduğumuzu ve korkmam için hiçbir neden olmadığını anlattı.
Ancak süreci hızlandırmak istersek aşılamayla başlayabileceğimizi belirtti.Tabi ki aşılama ve tüp bebek tedavisi sancılı ve zorlu bir süreç ikimizde bu kadar sağlıklıyken sırf süreci hızlandırmak için böyle bir yola başvurmak ikimize de haksızlıktı,bunu biliyordum.Ama bebek işini daha tam isteyip istemediğine karar veremeyen,Ersan'ı fikirden vazgeçirmeye çalısan,rafa kaldıran ben birden o saniye çocugum olsun istiyordum.Bu hissi ancak yaşayan biri anlayabilir.
Yıl dönümümüz için çıkacagımız kısa tatil ve sonrasında Ersan'ın iş için yurtdısı gezisi bitince beklediğini söylerek bizi yolculadı Engin hoca.

"Galiba hamileyim"


Senelerdir pms düzeni bozulmamış biri olarak 3-4 günlük bir gecikmem vardı.Hava değişimine,şuna buna bağlasam da içim de ufak bir umut yok değildi.Lokum sürekli kafasını karın boşluğuma dayayıp koklayıp uyuyordu.Ama daha yeni drdan gelmiştim ve regli sancısına benzer ağrılarım vardı.4. günün sonunda test yapmaya karar verdim.Test pozitifti.Bir tane daha yaptım ve bir tane daha.Evet pozitiflerdi.Ama bu imkansızdı.Dr muayenesi,geziler,işler bu ay böyle bir beklentim yoktu zaten.Oturmuş düşünürken kuzenim aradı.Söyleyeceğini bile dinlemeden"Derya galiba hamileyim.. "dedim. Hemen düzgün bir yerde kan testi yaptırmamı kendisinin de hemen geleceğini sonuçları beraber alacağımızı söyledi.Sesi benden heyecanlıydı. Bu sırada kardeşlerimi aradım, Ersan'ı gereksiz heyecanlandırmak istemiyordum.Testlerin fotolarını yolladım kardeşim bence % 100 dedi.Simo heyecandan konuşamadı..Ablam bence kesin dedi.Ve Ersan'ı aramaya karar verdim.Kan testi sonucunu almadan ikimizin de fazla ümitlenmemesi gerektiğini telkin etti.Biraz bozulmuştum ama onu da anlıyordum.Hayal kırıklığı yaşamamızı istemiyordu ve beklediğimiz ay bu ay değildi.Ben testi yaptırıp eve geri geldiğimde kuzenim de gelmişti.Akşam 6 gibi alabilecektik sonucu ve saatler geçmek bilmiyordu.Mailime sonuçlar düştüğünde büyük bir hüsrana uğradım.Çünkü sonuçlar internetten araştırdığım yükselen değerlerle alakasızdı.Ve druma o esnada ulaşamıyordum.Ersana hamile değilim galiba diye mesaj attım.Akabinde Engin Hoca aradı.Sonuçlarımın geldiğini hamile olduğumu,değerlerimin çok yüksek olduğunu,rahat olmamı ve beni randevu tarihinde görmek istediğini söyledi.
O esna da arkadan defalarca arayan Ersan'a telefon açtım.Sakın üzülme diye beni avutmaya çalışırken ,aramızda her zaman dalga konusu olan "Tamturumu isterim sevgilim hamileyim.."dedim. O iste verdiğim haberin sarhoşluğunda yaptığım espriyi bile anlamadan,bi süre inanmayıp"Sana tamturlar kurban olsun ,ellerim titriyo,yoldayım ,geliyorum" dedi.
İlk o an Ersan'ın beni üzmemek için bu bebek konusunu ne kadar içine attıgını,istemeyişimi bile nası sineye sessizce çektiğini anladım. Tapınağım benim..Kıymetlim..

"Mucize"


Tabi ki dayanamayıp ertesi güne sıkıştırılmış bir randevu alıp hocanın kapısına koştuk.Çünkü kan testi doğrulasa da kese oluşmuş ama bebek düşmemiş olabilirdi.Şüphe olsun istemiyorduk aklımızda.
İste minicik kesecik oradaydı.Mucizemiz oradaydı , bir elma çekirdeği kadardı ve yaşama tutunmaya çalışıyordu.Ve mutluluk hiç ummadığın zamanlarda seni bulabiliyordu...



4 yorum:

Mathilda dedi ki...

"Sana tamturlar kurban olsun ,ellerim titriyo,yoldayım ,geliyorum" dedi. ya canım benimmm :)

iyi ki geldin tekrar holey, hep yaz

Sémy dedi ki...

Teyze güzelimiz bizim yazıcam hnep bebelere hatıra kalsın :)

Tuten dedi ki...

Ama asıl mucizeyi yazmamışsın bak! Çok sevindim ama sen zaten çocuğun olaibleceğini biliyordun gereksiz endişe yapmışssın allah sonuna kadar böyle götürsün caınm

Sémy dedi ki...

Sırayla olsun istedim postlar ondan :) Endişe yapmak değil de bi anda hemen olsun istersin ya o ondan :) Amin canım benim..