11 Şubat 2011 Cuma

Otorite zamanı.

Farkettim ki Lokum'un kendini güvende rahat hissetmesi için yaptığım herşey,gösterdiğim tüm çaba onun kendini köpek gibi görmemesi ve suistimal etmesi dışında hiçbir işe yaramamış.Bunu en son dün gece gösterdiği o sevimsiz şımarık , ben ne istersem o olur tavrıyla bana gayet net ifade etti.
Tasmasız rahat dolaşsın,enerjisini atsın diye Ersan'ı ikna için gösterdiğim çabayı yıllar önce gösterseydim şuan büyük ihtimalle Londra'da yaşıyor olurduk.Ersan'ın Denizli'de olmasını fırsat bilip gece gezmemizde açtım tasmasını ki koşsun enerjisini atsın. (gündüz avcılar sahilinde az gezmiş gibi) Önce sağa sola sataştı havlayarak.Sonra ağzına cam bi şişe alıp beni 15 dk peşinden koşturdu.Bırak dersin bırakmaz, gel dersin oyuna koşar.Tasmamı kendi ağzımda taşıycam telaşından elimi ısırır.Aman sen kimsin edaları.Arsızlığı resmen gözümü döndürdü.
Döndüm arkamı koşa koşa sitenin içine girdim. Lokum efendi de bi panik tıpış tıpış geldi peşimden.Taktım tasmasını ,uzatmasını kapadım.Yakın yürüme pozisyonuna getirdim.Sitenin içinde 5 tam  tur attırdım sanırım.O hızlandı ben yavaşlattım.O koşmak istedi ben adımımı iyice yavaşlattım.Önceden bogazını sıkmış gibi hırıltılar çıkarıp tasmayı gevşetmemizi sağlardı.Bu sefer o numarasını da yemedim.2.turdan sonra baktım düzelme var.5. turda mum gibiydi.Bu arada tasmalı otur bekle çalışması da yaptırdım.(Dısarda pek komut almaz kendisi.)En son turdan sonra  bir kaç dk açtım koş şimdi dedim koştu, eve gidiyoruz dedim hemen yanıma geldi, taktım tasmayı yine döndük eve.Yüzüne bakmadım bi süre evde ;gece burnunu kolumun altına sokmaya çalışınca yeter bu kadar dedim,sarıldım.İçim acısa da doğru olan bu.
Bugün çıkarken yine uzatmayı kapadım yakın mesafe yürüttüm.Sevimlilik başka ama arsızlığa tahammülüm yok.Sevgimi kullanma.
Bundan sonra böyle.Adam olacaksın Lokum başka şansın yok.

6 yorum:

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Maalesef diğer köpek ırklarıyla kıyaslanınca daha başına buyruk daha dikkafalı bu çocuklar.Çok da akıllılar,zaman zaman kimin patron olduğunu hatırlatmakta yarar var kendilerine.Biraz burnu sürtsün bakalım...Doğru yoldasın Sémyciğim devam.Öptüm ikinizi de.

Sémy dedi ki...

Bu desteğe ihtiyacım vardı Nilgün ablacım bizde seni kocaman öpüyoruz.Adam olacak çocukların Semy&Lokum :)

Mathilda dedi ki...

Biz hep böyleyiz desem :/ Bazen çok yorgun olduğumda uğraşamıyorum, salıyorum ama çoğunlukla otoriteyi alamıyorum üstlerinden. Hemen zıvanadan çıkıyorlar çünkü. Bu kötülük değil ki, bu iyilik aksine.

Sémy dedi ki...

Hatalarım : - Lokum'un yürüyerek enerjisini atamayacağına,mutlu olmayacağına inanmak.Düz yolda yürütmez seni heyecandan yerlere düşürür.
- Ona kıyamamak adına köpek güdülerini törpülemek.Koklayarak değil görerek bulmaya çalışır.bulamazsa da önemsemez nasıl olsa senem bulur.
En doğrusunu yapıosun ben de yoluna sokana kadar deneyeceğim.Ama öyle bir inat var ki adam da zannedersin ki labrador değil keçi.Ya da lamb yerine keçi eti mi var mamalarında ne bilemiyorum.

Özge dedi ki...

duck bu kadar oldu mu hic hatirlamiorum ama genel olarak kısırlaştıktan sonra inatçılık da kalmıyor, daha cok soz dinliyorlar sanirim :))

Sémy dedi ki...

Bu ay yaptıracaktım ama bieaz daha toparlanmasını bekliyorum :)