16 Şubat 2011 Çarşamba

Ev arama sorunsalı..



Ev arıyorum.Gerçi sürekli arıyorum. :)
Şu evi aldığımızdan beri gün yüzü görmedik desek yeridir.(belki ben muhite bir turlu alısamadığımdan herseye sarıyor da olabilirim) Bu evi almadan önce ne kadar da çok istiyorduk halbuki .İnsanın haleti ruhiyesi değişiyor..:)
Hatta o kadar değişiyor ki evin nerede olacağı konusunda bir türlü karar veremiyoruz.
İlk ataköy,yeşilköy diyorduk.Sonra ben tüm çevremize uzaklığından hallenerek vazgeçtim.
Sonra cihangir mi olsa dedik.Ersan park sorunsalı nedeniyle vazgeçti(ama ikna edebilirim)
Şimdi Etiler,Levent,Levazım,Sarıyer olabilir diyoruz.Diyoruz ama kocamın onca saat trafikte kalmasına da gönlüm razı olmuyor bir yandan.(Şirketimiz  ikitelli'de) En son 2 gecedir lokum'u gezdirme bahanesiyle keşfettiğimiz parkları nedeniyle Florya'ya da ısındım.(orası da deprem bölgesi gerçi)
Arada bahçeli bir ev olsun die bahçeşehir de diyoruz.
Kararsızlıklar silsilesinde boğuluyoruz.
Bana kalsa erenköy-suadiye arasında bir mekanda konuçlanır ömür geçiririm ama kısmet :(
Neticeye gelirsek..Köpek ve çocukla rahat edeceğimiz, avrupa yakasında (maalesef), nezih bir ilçe arıyoruz.Önerilere açığız :)

11 yorum:

Tuten dedi ki...

Canım bir kere çocuk düşünüyorsanız ailelerinize yakın olması şart. Cihangir'de falan akşamları delirebilirsiniz araba parketmek de gerçekten büyük sorun.
Suadiye süper fikirmişte işe çok uzak.
Kolay gelsin size ;)

balböcükleri dedi ki...

yeşilköy yeşilyurt tarafına gelde komşu olak:)

Sémy dedi ki...

Tutencim benimkilere yakın olma ihtimali iş nedeniyle çok zor.göztepe tarafındalar onlar (zaten laf aramızda ersan'ın annesiyle daha rahat ederim genelde kıkıkı :p )Bi de evime de kıyamıyorum binbir özenle yaptırdım herbir köşesini (yeni evli tüten bunu anlar :))
Cihangir de parkı geçtim çocuk için de zor diye düşünüyorum.(ilerde büyüyeceği ortam açısından)
ersan'a kıyabilirsem köprü çevresi olacak.Onda da 2 yana da uzak kalıyorum.Ben en iyisi kayınvalidemin karşı dairesine taşınayım.Yemek derdi yok,çocuk derdi yok,sıkışınca koşacağın bi kapı oh mis.Böyle düşününce çok mantıklı geldi :|
sağol canım benim :)

Sémy dedi ki...

Yeşilköye ısınamadım bi türlü Serpil'cim :) Ama eşim pek sever.Çocukluğu geçmiş. :) bu gidişle onun dediğine geleceğim :)

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Hadi hayırlısı canım.Gerçekten karar vermesi zor bir durum istanbulun her yerini bilmediğim için fikir veremiyorum.(sadece kızımın oturduğu çevreyi biliyorum.)inşallah sizin için, içinize sinen en güzel,en hayırlısı neresiyse o olsun.
Ayrıca bebişler de hayırlı olsun.))
Sevgilerimle...
lezzetyagmuru.

Mathilda dedi ki...

Etiler diyorum, ulus da süperdir. ulus ulus.

Sémy dedi ki...

aMin inşallah Seval abla :)
Bebişler içinde çok sağol merakla bekliyoruz :)

Sémy dedi ki...

Oya ersana kıyabilirsem ilk tercihim olacak.

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Ben İstanbul'u pak bilmem Sémyciğim ama sana bahçeli ev ve apartman tercihi konusunda önerilerde bulunabilirim.Biz 4 yıldır ayna anda ikisinde de yaşıyoruz.Apartmanın konforunu bahçeli evin de keyfini seviyoruz.Kızlar bahçeli evde mutlular ama evin temiz kalması neredeyse olanaksız.Gün boyu içeri dışarı derken vileda hiç ortadan kalkmıyor.Katlı ev olduğundan in çık akşam oldu mu pilim bitiyor ama bahar geldi mi beni apartmanda tutabilene aşk olsun !Kışın bahçenin tadı tuzu kalmıyor haydi şehre ...Ev sıcak her şey ayağımızın altında ...İşte bunları da düşün derim ben.Kolay gelsin canım...

Adsız dedi ki...

Florya.. Park??
Aynı yerden mi bahsediyoruz?
Doğduğumdan beri Floryada yaşıyorum, Şenlikköyde bir park var.
Bir de bizim salondan küçük bir tane parkımsı var.
Koskoca bir semtte etrafı kapalı bir basketbol vs sahası olmaz mı?
Sahili ve ormanı var extradan ama ormanda cok sokak köpeği, sahilde de "köpek beslemek günah" diyen milyon tane tip var. Buranın insanı kötü, herşey süper olsa dahi.
Sessiz, sakin,güzel yerdir ama taşınmamanı tavsiye ederim.
Ben olsam asla taşınmazdim en azından..

Sémy dedi ki...

Sevgili adsiz florya da kis guzel sanirim sadece orman ve
Belediye parki var ,sahilde ki otelin cevresinden bahsediyorum.oldukca buyuk alanlar hatta yesilkoyde oturan bi cok arkadasim kopeklerini oraya yurutmeye goturuyor.sokak kopeklerini severiz once bi kiskanir saldirirlar ama sonrasinda alisiyorlar birbirlerine.ama insanlar konusunda hakli olabilirsin.garip bi kesim var o tarafta.