28 Aralık 2010 Salı

Star Tv ve Saçma Dizisi Papatyam

Binlerce insana hitap edecek bir dizi film çekiyorsunuz ama yayının içeriğine kanununa bakma gereği hissetmiyorsunuz. Yahu bir araştır nedir bunun hakkı hukuku ?Adam gayet açık evde hayvan olur mu zaten yasaklandı diyebiliyor gevrek gevrek.E seni besliyorlar ya ?
Yapıcı bir yayın yap git barınaktan bir can sahiplen bunu yayınla.Bunu bırak evdekilere göz dikmişler bir de..
Nasıl sinir oldum anlatamam.Eminim komşulardan bak bak yasakmış diyenler vardır.
Sen bir canlının hayatını nasıl bu kadar hafife alabilirsin?
Evcil sahibi olmak ,yumuşak karın sahibi olmak mıdır ?
Ne cahil ne rezil insanlar bunlar ya... Öyle kolaydı evden gelip almak çocuklarımızı..Ağır sövüyorum da buraya yazamıyorum.
Netice itibariyle bazı platformlara aşağıda yazdığım şu forumu açtım.
Sizden de ricam mail yoluyla tepkinizi bildirmeniz.
Ben bir tepki alana kadar mail yollayacağım.
Sizde bloglarınızda paylaşın lütfen.



"STAR TV BİLİNÇSİZ YAYIN POLİTİKASINA DEVAM EDİYOR.DİZİNİN GEÇEN HAFTA YAYINLANAN 83. BÖLÜMÜNDE EVDE HAYVAN BESLENEMEYECEĞİ VE BESLENMEMESİ GEREKTİĞİ KONUSUNDA TOPLUMU YANLIŞ YÖNLENDİRİCİ BİR YAYIN YAPMIŞTIR.BU HAFTA Kİ ÖZETİNDE DE ÜZERİNDEN GEÇİLMİŞTİR.HEPİMİZİ TOPLUMU YÖNLENDİREN BU YAYIN KURULUŞLARINA KARŞI DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM.TEK YAPMANIZ GEREKEN AŞAĞIDA Kİ MAİLİ KOPYALAYIP YİNE AŞAĞIDA Kİ ADRESE YOLLAMAK.SOKAKLARDA YENİ CANLAR EZİYET ÇEKMESİN.."

mail adresi :bizeyazin@startv.com.tr

Severek izlediğimiz Papatyam adlı dizinin geçen hafta ki bölümünde (83)  ve bu hafta ki özetinde gösterilen " evde hayvan beslenemez" ve "zaten yasak" olduğu bilgileri asılsızdır.
Kat Mülkiyeti Kanununda, hayvan beslenmesini yasaklayan bir hüküm olmayıp, bu hususta aslolan yönetim planıdır.
Yönetim planında ortak mahaller için yasaklama getirilmiş ise ortak mahallerde; bağımsız bölümler için de yasaklama getirilmişse bağımsız bölümlerde de hayvan beslenemez.
Yönetim planındaki yasaklama, hayvanın türüne, cinsine, büyüklüğüne, rahatsızlık verip vermediğine, beslendiği yerin ortak mekan veya bağımsız bölüm olmasına bakılmaksızın uygulanır.
Yönetim planında bu hususta herhangi bir yasaklama yoksa, ister ortak mahalde ve isterse bağımsız bölümde olsun, kriter diğer kat malıklerine ve/veya kullanıcılarına rahatsızlık verip vermemesidir.
Rahatsızlık somut bir kritere ve/veya kaç kişinin rahatsız olduğuna bağlı olmayıp, uyuşmazlık halinde mahkeme tarafından tespit edilir.

Kaldı ki yaptığınız bilinçsiz yayın neticesinde evlerinde "canlı" besleyen binlerce kişiyi töhmet altında bırakmış oluyorsunuz.
Lütfen bu konuyla ilgili yapılan yanlışınızı düzeltiecek bir yayın yapın.
Sokak hayvanları  açlık , hava şartları ve cehaletle savaşırken bu konuda daha özenli olmanızı rica ederim."

AD SOYAD

8 yorum:

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Diziyi izlemedim ama mail attım.Duyarlılığın ve dikkatin için canlar adına teşekkürler...

Sémy dedi ki...

Sağol Nilgün ablacım öyle canımı sıktı ki..Evde hayvan mı beslenir diyor.Tabi canım barınak varken evde hayvan mı beslenir..

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Evet Sémyciğim bana da aynı yanıt geldi.En azından duyarsız olmadığımızı gösterdik.Ekran karşısında herkes uyumuyor ...

bilge dedi ki...

Barınaklarda allaha emanet gidiyorum bazen bir görevli bile bulamıyorum..ben besliyorum 1 kedim 2 köpeğim var iyiki varlar..
güzel bir konuya dikkat çektiğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim..
sevgi ve dostlukla..

Sémy dedi ki...

Rica ederim ilginize ben teşekkür ederim:)

Adsız dedi ki...

Diziyi izlemeyenlerdenim ama insanların bırakın sevmeyi neredeyse nefretle yaklaştıkları ev hayvanlarıyla ilgili apt.da sorun yaşayanlardanım.Yukarıda yazdığınız mailde sözü geçen apt. yönetim planında hiç birşey belirtilmemesi halinde uygulama nedir acaba ?Zira apt. da sadece 1 kişi o da iş inada bindiği için hayvanların atılması için uğraşmakta bunu yapabilirmi?Teşekkürler

Sémy dedi ki...

Yönetim planında bu hususta herhangi bir yasaklama yoksa, ister ortak mahalde ve isterse bağımsız bölümde olsun, kriter diğer kat malıklerine ve/veya kullanıcılarına rahatsızlık verip vermemesidir.
Rahatsızlık somut bir kritere ve/veya kaç kişinin rahatsız olduğuna bağlı olmayıp, uyuşmazlık halinde mahkeme tarafından tespit edilir.

Yani rahatsızlık oranı nedir.Köpek besliyorsanız havlama desibeli nedir?Bunların hepsinin bir limiti var.Gelip ölçüm yapıyorlar.Tüyden rahatsız oluyorlarsa bunu ölçümlüyorlar.Ama netice itibariyle tüm bunlardan negatif puan alsa dahi zabıtalar gelip köpeğinizi evden alamazlar.Mahkeme kararı çıkmış olması gerekiyor.Yani sırf bir cani istemiyor diye kimse sizi apartandan atamaz.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Diziyi,izlemedim ama bu düşüncelere sahip çevremizde o kadar çok insan varki? Kızımında bir kedisi var ve ben hayvanları çok sevmeme rağmen fobim vardı dokunamıyordum kızımın kedisi zeytinimiz sayesinde bu fobimi yendim ve gerçektende insana pozitif bir enerji veriyorlar keşke herkes bunu hissedebilse.Aslında onlar evrenin en masumları.Sevgilerimle...